În perioada 3-4 octombrie se va desfășura la Hotelul Crowne Plaza din București, Conferința Internațională despre Melanom.

Vor ține discursuri profesori români precum: Prof. O. Simionescu, Prof. A. Blidaru și Prof. R. Cosgarea, dar și din străinătate, precum Prof. A. Testori și Domnul S. Gandini din Italia. 

 

De-a lungul ultimelor decenii, a existat o creștere considerabilă a numărului de cazuri noi de melanom.

În țările occidentale, această creștere a incidenței a fost corelată cu o mortalitate stabilă și campanii de diagnostic precoce au sensibilizat populațiile spre cunoașterea acestei boli, în timp ce în țările din est creșterea incidenței este, din păcate, corelată cu o creștere relativă a mortalității, în principal din cauza diagnosticului pus prea târziu.

Nici un alt cancer nu a arătat o procentaj atât de mare a creșterii în incidență, în ultimii 40 de ani.

Identificarea melanoamelor subțiri a contribuit la creșterea ratei de supraviețuire, care este documentată în toate anchetele epidemiologice.

Cunoașterea factorilor de risc ar trebui să primească credit pentru că ajuta la prevenire. De asemenea, sunt esențiale diagnosticarea din timp și campaniile împotriva expunerii la UV artificiale.

Interdicția de utilizare a sezlongurilor pentru persoanele sub 18 de ani este una dintre cele mai importante rezultate din aceste campanii.

 

Acest seminar este conceput pentru medici interesați de domeniul de melanom de la diagnostic, la abordări chirurgicale.

În plus, seminarul se va concentra pe utilizarea de noi terapii în stadii avansate ale bolii.

Experți din diferite discipline vor promova o abordare a melanomului multidisciplinară, în diversele sale etape de diagnostic și tratament.

 

sursa: exploremedicinetv.ro

Pentru a lasa un comentariu va rugam sa va inregistrati