ACRFPC in colaborare cu CMMedical si Editura Etna, au placerea de a va invita sa participati la cea de a treia Conferinta axata pe problemele de actualitate referitoare la Malpraxisul medical, cu tema: MALPRAXISUL MEDICAL: ASPECTE MEDICALE SI JURIDICE. ROLUL MEDIERII CA SOLUTIE ALTERNATIVA DE REZOLVARE A ACUZATIILOR DE MALPRAXIS care va fi organizata in zilele de 21-23 noiembrie 2014 in Bucuresti. 

Conferinta a fost creditata de Colegiul Medicilor din Romania cu 12 puncte EMC. Tot 12 puncte EMC vor primi si asistentii medicali din partea OAMMR. Mediatorii vor primi de asemenea credite din partea Consiliului de mediere.

Succesul primelor doua conferinte cu aceasta tema, care s-au desfasurat in 2012 si 2013, inmultirea alarmanta a acuzatiilor de malpraxis la adresa cadrelor medicale, precum si lacunele legislative in acest domeniu, ne-au determinat sa continuam in aceasta directie. 

 

Evenimentul pe care il organizam isi propune in primul rând sa prilejuiasca un util schimb de opinii intre principalele parti implicate intr-un caz de malpraxis: pacienti, medici, juristi, societati de asigurare.

In mod special, mediatorii sunt chemati sa prezinte avantajele medierii ca metoda alternativa de rezolvare a conflictelor de aceasta natura. Ne asteptam la o manifestare stiintifica de inalta tinuta prin participarea unor lectori de renume, care vor aduce in discutie aspecte medicale si juridice ale erorilor medicale.

Se va insista in mod special asupra metodelor alternative de rezolvare a conflictelor din domeniul medical cu accent pe mediere, considerata o solutie de electie, favorabila tuturor partilor implicate.

O sectiune aparte va fi dedicata avantajelor si limitelor asigurarilor de malpraxis.

 

Credem ca temele selectionate de Comitetul stiintific al Conferintei sunt de maxima actualitate in conditiile in care, in toata lumea, acuzatiile de malpraxis medical devin din ce in ce mai numeroase iar sumele care se cer ca despagubiri de catre cei care se considera prejudiciati ajung deja la valori foarte mari, cu tendinta de crestere progresiva.

Speram la o cât mai larga participare ca auditori sau cu comunicari atât a cadrelor medicale cât si a juristilor, pacientilor, reprezentantilor societatilor de asigurare si, in mod special, a mediatorilor profesionisti.

 

Tematica:

• MALPRAXISUL DIN PERSPECTIVA CADRELOR MEDICALE

• ASPECTE ACTUALE PRIVIND REGLEMENTAREA JURIDICĂ A MALPRAXISULUI MEDICAL

• MEDIEREA CA METODĂ ALTERNATIVĂ DE REZOLVARE A CAZURILOR DE MALPRAXIS ȘI A ALTOR CONFLICTE DIN DOMENIUL MEDICAL, ÎNTRE OPOPRTUNITATE ȘI PREJUDECĂȚI

• ASIGURAREA DE MALPRAXIS ÎNTRE BENEFICII ȘI LIMITE

 

Va invitam sa contribuiti la programul stiintific prin trimiterea de lucrari originale personale sau ale colectivelor dumneavoastra, care vor putea fi selectionate pentru comunicare orala sau poster.

Manifestarile vor fi creditate de catre Colegiul Medicilor din Romania si de OAMMR cu ore de educatie medicala continua.

Mediatorii vor primi de asemenea credite din partea Consiliului de mediere.

 

Program Conferinta

 

TAXA DE PARTICIPARE este de 250 RON pentru medici, 100 RON mediatori, 50 RON asistenti medicali.

Achitarea taxei se va face prin virament bancar in contul:

ACRFPC C.I.F. 26510909 RO50RNCB0073115751340001, deschis la BCR, Filiala sector 2

Pentru a lasa un comentariu va rugam sa va inregistrati